В Ужгороді відкрили освітній простір для дітей переселенців (ФОТО, ВІДЕО)

48 дітей будуть займатися в кабінеті, який переобладнали під освітній простір. Його відкрили 30 серпня в Ужгороді в притулку громадської організації “Я допоможу”. Тут живуть 178 вимушених переселенців, з них 48 дітей, розповіла співорганізаторка притулку Тетяна Адамчук.

Христина Бережна з Харкова в притулку громадської організації “Я допоможу” живе з двома дітьми. Жінка каже: донька та син будуть вчитися у кабінеті освітнього простору.

“У березні ми приїхали і навчатися не було де, а зараз якраз для них це найкращий варіант, я так вважаю, бо і парти є, і можна прийти позайматися з ноутбуком, з телефоном, ніхто їм заважати не буде”, — каже жінка.

Ксенія Бондарєва живе в притулку для переселенців кілька місяців. Приїхала з Херсону. Каже: в кабінеті освітнього простору буде вчитися.

“Буду робити домашнє завдання, спілкуватися з однокласниками та викладачами через інтернет”, — розповіла дівчинка.

Співорганізаторка громадської організації “Я допоможу” Тетяна Адамчук каже: готували освітній простір впродовж місяця. Тут діти зможуть вчитися, гратися, дивитися мультики та фільми.

“Коли ми це задумали, то тут ще жили люди, тому ми почекали, коли одні поїдуть, інших ми перевели в кімнати, а потім за допомогою спонсорів ми почали закуповувати все необхідне. Ремонт ми не планували робити, але наші мешканці самі вирішили долучитися до роботи й зробили ремонт. Людина може взяти участь в онлайн-уроці, якщо не має комп’ютера, то у нас вони є, і людина просто може ними скористатися. Завдяки ООН, “Карпатському Дому” ми маємо гроші й зараз будемо докуповувати обладнання для навчання”, — розповіла співорганізаторка.

Зробити освітній простір у цьому притулку допомогли громадські організації “Карпатський Дім” та “Ядро”. Євгеній Лукша голова правління ГО “Асоціація проектних менеджерів “Ядро” пояснив:

“Було виділено 92 тисячі гривень для того, щоб придбати необхідні технічні засоби, меблі та інші речі для того, аби обладнати цей освітній простір. Донором у цьому проєкті виступає громадська організація “Карпатський Дім”. Менеджмент проєкту забезпечувала ГО “Асоціація проектних менеджерів “Ядро”. Усі практичні дії: придбання всього, оформлення, проведення ремонтних робіт, оздоблення та запуск цього простору, — цим займалася громадська організація “Я допоможу”.

Після відкриття освітнього простору, для дітей цього притулку провів урок “Закарпаття крізь віки” учитель історії України Петро Шек.

Схожі новини

Залишити коментар