Запаси солі у родовищі на Закарпатті сягають майже 76 га

Найближчим часом Закарпаття може стати найпотужнішим виробником солі в Україні – тут готуються розробляти Буштинське соляне родовище та добувати до 150 тисяч тонн кам’яної солі другого ґатунку на місяць.

Після проведених експертних досліджень встановлено, що запаси солі в межах ліцензійної ділянки родовища становлять майже 76 га.

На території Буштинської громади Тячівського району вже стартували роботи в межах інвестиційної угоди з ТОВ «КАТІОН ІНВЕСТ».

Геологічні дослідження виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів. Сіль використовуватимуть у енергетичній, нафтогазовій, металургійній, хімічній, целюлозно-паперовій, текстильній галузях промисловості, а також у роботі дорожньо-експлуатаційних служб та підприємств ЖКГ, інформують у Закарпатській ОВА.

Сіль добуватимуть методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі, однак геологічне вивчення ділянки продовжать, щоб з’ясувати можливість видобутку харчової солі, яку можна буде переробити на сіль класу «Екстра».

За інформацією фахівців, вже через 6 місяців будемо мати першу добуту сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, які зараз становлять до 450 тисяч тонн на сезон.

Схожі новини

Залишити коментар