Четвертокласники ужгородської школи побували на екскурсії в управлінні поліції Закарпаття

Наприкінці навчального року школярі Ужгорода мають нагоду урізноманітнити свій літній відпочинок цікавими та пізнавальними заходами.

Один із таких відбувся сьогодні, 14 червня, в Головному управлінні Національної поліції Закарпаття. Йдеться про ознайомчу екскурсію, на яку завітали учні Ужгородської загальноосвітньої школи №19.

Знайомство школярів із роботою поліцейських розпочалося з чергової частини та ситуаційного центру. Хлопці та дівчата з цікавістю спостерігали за прийомом дзвінків, роботою операторів — першочерговими етапами допомоги тих, хто звернувся на лінію “102”.

Екскурсія продовжилася у відомчому музеї поліції. Увагу дітей захопили різноманітні експонати, серед яких вилучені речові докази, спорядження і навіть мотоцикл правоохоронців, якими користувалися кілька десятиліть тому.

Справжнім сюрпризом для школярів стала зустріч із поліцейськими Роти поліції особливого призначення. Бійці не лише розповіли про свою роботу, але й продемонстрували дітям прийоми рукопашного бою, основні прийоми самозахисту.

Крім того, юні гості із задоволенням поспілкувалися з поліцейськими сектору ювенальної поліції. Ювенали розповіли дітям про те, як слід поводитися, щоб зробити свій літній відпочинок безпечним: пересуватися містом, безпечно кататися на велосипедах чи самокатах, як поводитися під час відпочинку поблизу водойм, лісів, під час походів у гори чи на пікніках.

“Нам з колегами надзвичайно важливо і приємно проводити подібні заходи. Адже в таких випадках діти дізнаються багато нового і цікавого для себе, збагачують свій світогляд. І водночас переконуються в тому, що кожен поліцейський — це, перш за все, захисник, який завжди готовий допомогти та стоїть на варті безпеки кожної дитини”, – зауважив начальник сектору ювенальної превенції поліції Закарпаття Андрій Курта.

Схожі новини

Залишити коментар