На Закарпатті викрили головного редактора інтернет-видання, який працював на Росію

Як встановили слідчі Управління СБУ в Закарпатській області, до протиправної діяльності причетний закарпатець, який є головним редактором одного з місцевих інтернет-видань. Прихильник «руского міра» створив низку інформаційних ресурсів, у тому числі сайт та спільноти в соціальних мережах, де активно просував антидержавні проросійські наративи та агітував підтримати російську агресію.

Для ведення інформаційно-підривної діяльності агітатор використовував матеріали пропагандистських сайтів росії та незаконних збройних формувань.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань збройної агресії рф проти України, а також глорифікації представників збройних формувань рф.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами злочинної діяльності проти державної безпеки України.

Головному редактору видання повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Матеріали справи разом із обвинувальним актом скеровано до суду, повідомляє пресслужба СБУ Закарпаття.

Схожі новини

Залишити коментар