Закарпаття та Сату-Маре отримають оновлені театр та проведуть спільні фестивалі

11 серпня 2020 на Закарпатті та регіоні Сату-Маре стартував проект «Розвиток транскордонної культури: відреставровані театри міст Сату-Маре та Ужгород».

Серед завдань проєкту — проведення комплексу інфраструктурних заходів, направлених на повне оновлення сцени Північного театру м. Сату-Маре та Малої сцени Закарпатського облмуздрамеатру, а також оновлення відповідної професійної звукової та освітлювальної сценічної техніки, закупівля транспортних засобів для перевезення артистів. Триватиме проект до 10 лютого 2023 року.

Партнерами проекту стали муніципалітет румунського міста Сату-Маре (головний партнер), виконавчий комітет Ужгородської міської ради, Північний театр м. Сату-Маре та Закарпатський обласний академічний український музично-драматичний театр імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв. Загальний бюджет проекту складає 1 002 980,00 євро (31 583 810 гривень), з них 438 340 євро українська частина (365 400 євро (11 506 435 гривень) – театр та 72 940 євро (2 296 878 гривень) – міська рада).

Основною метою проекту є розвиток транскордонного туристичного потенціалу румунсько-українського прикордонного простору шляхом вдосконалення культурної пропозиції для населення, яке проживає у регіонах Сату-Маре та Закарпатській області. Для реалізації цієї мети в рамках проекту було сформовано три проектні команди, які координуватимуть проведення комплексу інфраструктурних заходів, направлених на повне оновлення сцени Північного театру м. Сату-Маре та Малої сцени Закарпатського облмуздрамтеатру, а також оновлення відповідної професійної звукової та освітлювальної сценічної техніки, закупівля транспортних засобів для перевезення артистів.

Кульмінацією на завершення проекту має стати проведення спільних культурних заходів та фестивалів між колективами та артистами Північного театру м. Сату-Маре та Закарпатського обласного академічного українського музично-драматичний театр ім.братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв, почергові візити до обох відновлених закладів культури.

Грантова угода була затверджена в межах “Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020 фінансується ЄС через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі.”

Схожі новини

Залишити коментар