Через Закарпатську митницю пропущено вже понад 80 тис тонн палива

Створено всі сприятливі умови та задіяно спрощені механізми задля максимально швидкого пропуску на митну територію України в режимі «імпорт» нафтопродуктів, які завозяться із-за кордону через зону діяльності Закарпатської митниці.

Про це йшлося на спільній нараді під головуванням очільника Закарпатської ОВА, начальника обласної військової адміністрації Віктора Микити з керівниками держустанов та підприємств, в якій взяв також участь в.о.начальника Закарпатської митниці Ігор Безсмертний.

Зазначалося, що з 01.03 по 05.06.2022 через пункти пропуску Закарпатської митниці пропущено на митну територію України  понад 80 тис тонн палива. Найбільшу кількість бензину та дизпалива в Україну експортували Словаччина, Угорщина, Швейцарія, Румунія та Болгарія.

Підкреслювалося, що з колегами суміжних митниць досягнуто домовленості щодо першочергового пропуску вантажівок з пальним через кордон та спрощено митні процедури.

На сьогодні перед пунктами пропуску у зоні діяльності Закарпатської митниці не має черг вантажівок з пальним. Для їх першочергового пропуску відведено окрему смугу на КПП та додатково задіяно посадових осіб митниці для швидкого перетину бензовозів.

Згідно із законодавством, на період воєнного стану в Україні при імпорті палива встановлено «нульову» ставку мита та акцизного податку, а ПДВ – на рівні 7%. Таким чином, при імпорті палива суб’єкти господарювання сплачують виключно 7% ПДВ.

Схожі новини

Залишити коментар