В Ужгороді відбудеться концерт Con-Temp Trio

9 червня 2022 о 18:00 колектив Con-Temp Trio представить закарпатській публіці концертну програму з творів Й. Гайдна, Ф. Пуленка та В. Витвицького.

Три яскраві особистості  − заслужена артистка України Діана Гавата (віолончель), Агнеса Бачинська (флейта), Катерина Гажо (фортепіано) − це артистки з однаковими мистецькими смаками та мріями, які вирішили поділитися своїм музичним досвідом і думками одна з одною, а надалі, і з майбутніми слухачами. За останні три століття для такого формату музикування  склався величезний музичний репертуар.

Концертні програми тріо − це свого роду інвестиції у виховання і розвиток суспільства. Артистки завжди дуже щирі в своїй грі, в музиці, емоціях.

Ведуча  –  музикознавець Наталія Піцур.

Захід проходитиме для підтримки наших доблесних Збройних Сил України.

Con-Temp Trio створено в 2018 році з трьох професійних музикантів, кожна з яких є неодноразовим учасником і лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

У доробку колективу твори Й. Гайдна, Ф. Мендельсона, К. Вебера, Й.-С. Баха, Ф. Легара, Ф. Ліста та інших потужних композиторів, які потребують глибокого розуміння та повного занурення, а також досконалого володіння інструментом. Проте рішучості та працездатності музикантам не позичати. Навіть найскладніша програма після клопіткої праці та  творчого осмислення звучить легко і невимушено.   Музичні трактування колективу надзвичайно цікаві,  оскільки його учасниці гармонійно доповнюють одна одну та всі разом беруть участь у творчому пошуку.  Тріо впевнено зайняло свою нішу у музичному просторі краю, проте на досягнутому  не зупиняється, впевнено завойовуючи нову слухацьку аудиторію.

За свій  юний період творчої діяльності колектив брав участь у фестивалях  м. Хмельницьк та в м. Кечкемет  (Угорщина). Створено кілька тематичних програм таких як Authentic Bach, Intimate Haydn та інші.

CON-TEMP TRIO разом з артистом світового масштабу,  всесвітньо відомий музикантом з Білорусії, учасником міжнародного ансамблю контрабасистів «Bassiona-Amorosa»,  учасником симфонічного оркестру MusicAeterna, художнім керівником якого є відомий диригент Теодор Курентзис, майстром гри на контрабасі Андрієм Шинкевичем підготували музичний захід на меті якого було збільшити інтерес закарпатських слухачів до класичного мистецтва та можливості насолоджуватися музикою будь-якої епохи, стилю, жанру, напряму, форми і змісту.

Колектив цілеспрямовано працює у напрямку поширення класичної академічної музики та формуванню естетичних смаків сучасного слухача, а ще викликає водночас почуття захопленості і хвилювання. У своїх програмах виконують  й поєднують музику різних епох і стилів, які потребують майстерного виконання та інтелектуальної роботи.

Схожі новини

Залишити коментар