На сесії Ужгородської міськради підтримали ряд важливих програм

Звіт про виконання “Програми економічного і соціального розвитку м.Ужгород за 2021 рік” підтримали сьогодні, 31 травня, на черговій сесії депутати Ужгородської міської ради.

Про це йдеться на офіційній сторінці Ужгородської міськради

У документі, ознайомитися із яким можна на офіційному сайті міськради – звітні матеріали структурних підрозділів міської ради, підприємств і організацій міста з використанням аналітичних матеріалів та статистичних даних про розвиток міста у 2020- 2021 роках.

Також депутати затвердили звіт про виконання бюджету Ужгородської міської територіальної громади за І квартал 2022 року, із проєктом рішення можна також ознайомитися на офіційному сайті міської ради.

Зміни до Програми посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2021 – 2023 роки внесли депутати міськради Ужгорода сьогодні на сесії міськради. Для надання матеріальних допомог громадянам, які опинилися у скрутному становищі та потребують нагальної матеріальної підтримки для вирішення потреб соціального характеру  обсяг фінансування збільшили на 1 млн грн.

Також Програму підтримки законності та правопорядку в місті Ужгороді на 2022-2023 роки підтримали сьогодні на сесії міської ради. Метою є розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на організацію діяльності щодо сприяння якомога швидшому та всебічному розслідуванню та притягненню до відповідальності правопорушників, а також налагодженню дієвої співпраці між Ужгородською міською радою, її виконавчими органами та Ужгородською окружною прокуратурою Закарпатської області.

На реалізацію програми у 2022 році передбачено 1,2 млн грн із міського бюджету.

Серед іншого, Проєкт рішення сесії міської ради «Про надання згоди на передачу у комунальну власність Ужгородської дитячої залізниці» підтримали сьогодні депутати у зв’язку з усним зверненням дирекції залізниці та для уточнення умов щодо її використання.

У новому документі йдеться, що депутати надають згоду на передачу у комунальну власність Ужгородської міської територіальної громади шляхом безоплатного відчуження комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Ужгородська дитяча залізниця» з дотриманням наступних умов:

– забороною відчуження отриманого майна у приватну власність;

– використання об’єктів комплексу за цільовим призначенням;

– надання можливості користування об’єктами комплексу дітям працівників АТ «Укрзалізниця», зокрема в навчальних цілях;

– дотримання термінів, сервісних інтервалів та технічного обслуговування набутого майна.

Проголосували депутати і за зміни до Програми відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних будинків у м. Ужгород на 2018-2022 роки («Теплий дім»).

У проєкті рішення викладено у новій редакції додатки 2-5 до Програми, оскільки Державною установою «Фонд енергоефективності» внесено зміни до Порядку участі ОСББ у Програмі, а також у зв’язку з тим, що окремі ОСББ, яким у 2021 році було схвалено Фондом відшкодування у розмірі 70% тіла кредиту, не встигли завершити реалізацію проєктів у 2021 році, тому не отримали у минулому році відшкодування з бюджету міста у розмірі 10%. Відповідно до  внесених змін до Програми, таким ОСББ у 2022 році передбачено з бюджету міста відшкодування у розмірі 10% тіла кредиту, іншим учасникам Програми із бюджету міста буде відшкодовуватися 20% затрат, як і було передбачено Програмою.

Також депутати міськради  Ужгорода сьогодні на сесійному засіданні проголосували за рішення про прийняття в комунальну власність територіальної громади міста основних засобів, отриманих від міста німецького міста-побратима Дармштадта – вантажівки, сідлового тягача, контейнеровоза. Департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради має прийняти їх та передати на баланс комунального підприємства «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» в якості поповнення статутного капіталу.

Схожі новини

Залишити коментар