На Рахівщині поліцейські виявили два факти незаконного видобутку та транспортування піщано-гравійної суміші

Співробітники поліції виявили факти незаконного видобутку та транспортування піщано-гравійної суміші у населених пунктах Великий Бичків та Верхнє Водяне Рахівського району. Вантажівки разом з корисними копалинами вилучено та поміщено на арештмайданчик поліції. За даними фактами відкрито кримінальні провадження.

Вчора, 25 травня, під час патрулювання співробітники Рахівського районного відділу поліції виявили два факти скоєння злочинів у сфері довкілля.

Перший випадок зафіксований близько 14-ої години у селищі Великий Бичків. Там працівники групи реагування патрульної поліції зупинили вантажний автомобіль ЗІЛ-131, на якому 31-річний житель села Верхнє Водяне намагався вивезти піщано-гравійну суміш, загальною масою близько 5 метрів кубічних. Водій пояснив правоохоронцям, що на прохання місцевого підприємця за обумовлену плату він мав перевезти суміш з берега річки до пункту призначення. Однак, жодних дозвільних документів надати чоловік не зміг.

Інший факт поліцейські виявили ввечері, близько 19-ої години. В селі Верхнє Водяне правоохоронці зупинили вантажівку «Урал», під керуванням 36-річного місцевого жителя. У ході перевірки з’ясувалося, що чоловік намагається вивезти за межі села незаконно видобуту піщано-гравійну суміш, загальною масою близько 5 кубометрів.

Додатковою перевіркою було встановлено, що видобуток проводився на березі місцевої річки, де поліцейські виявили і екскаватор, який належав водієві зупиненого «Уралу».

Як і в попередньому випадку, жодних дозвільних документів ані на перевезення корисних копалин, ані на їх видобуток, у чоловіка не було.

Слідчо-оперативна група поліції задокументавула обидва факти. Вантажну техніку працівники поліції вилучили та відкрили кримінальні провадження. Кваліфікували події  за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України, тобто Порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі або незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Досудове розслідування у справах триває, – інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області

Схожі новини

Залишити коментар