На Тячівщині затримали двох чоловіків, причетних до нелегальної переправи за кордон військовозобов’язаних чоловіків

Днями слідчі Головного управління поліції Закарпаття, спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та прикордонниками, провели комплекс заходів та в результаті затримали двох жителів села Грушово Тячівського району за підозрою у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Поліцейські встановили, що 19-річний хлопець та його 24-річний спільник, відповідно до розробленої ними схеми, намагалися переправити через кордон поза пунктом пропуску чотирьох чоловіків призовного віку. За попередньою домовленістю, за 1500 доларів з кожного клієнта, зловмисники надали поради про найсприятливіший для втікачів маршрут та час руху, а також мали організувати сам перехід на територію Румунії через річку Тиса.

Послуги фігурантів мали бути оплачені в кілька етапів. Саме тому вони запланували дві зустрічі з одним із чотирьох чоловіків, під час яких мали отримати завдатки. При першій зустрічі зловмисники отримали 2 тисячі гривень. А під час наступної — 3 тисячі доларів. Після отримання останньої суми вони були затримані працівниками поліції.

Крім того, правоохоронці встановили, що до протиправної діяльності був залучений ще один фігурант – його роль у злочинній схемі поліцейські встановлять у ході слідства.

За процесуального керівництва прокуратури затриманим вже повідомлено про підозру:19-річний фігурант підозрюється у вчиненні злочину, передбаченому ч.3 ст. 332, його 24-річний спільник – за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Підозрюваних, в порядку статті 208 КПК України, поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

 

Схожі новини

Залишити коментар