На 12 років засуджено закарпатця, що мав організувати мітинг за відокремлення області

За матеріалами СБУ до 12 років позбавлення волі засуджено організатора мітингу під гаслами «відокремлення Закарпаття», – повідомляють у пресслужбі структури.

Як встановили співробітники спецслужби, ним виявився 38-річний закарпатець, який, перебуваючи у 2015 році в Москві, погодився на співпрацю зі спецслужбами РФ.

За завданням російських кураторів, йому доручили провести у м.Хуст Закарпатської області акцію протесту під гаслами про «надання Закарпаттю автономного статусу» та «створення самоврядної Республіки Підкарпатська Русь».

Зловмисник навіть підшукав кількох знайомих, котрі мали взяти участь у мітингу. Крім того, організував зустріч замовника та виконавця, де останній надав чіткі інструкції для реалізації ворожих планів.

Фігуранта оголошено у міждержавний розшук. Він переховується від суду на території Російської Федерації, через це судовий розгляд здійснювався за його відсутності.

Рішенням Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області зловмисника визнано винним у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Вирок суду набрав законної сили.

Схожі новини

Залишити коментар