На Ужгородщині затримано організаторів незаконного каналу переправлення призовників через кордон (ФОТО, ВІДЕО)

В результаті проведення ряду оперативних заходів співробітники міграційної поліції Закарпаття у співпраці з військовослужбовцями Чопського прикордонного загону припинили незаконну діяльність групи зловмисників, які переправляли через держкордон України чоловіків призовного віку, повідомляє Національна поліція.

Троє фігурантів налагодили нелегальний канал через так званий «зелений кордон», який функціонував у межах Ужгородського району, неподалік Великого Березного.

Серед зловмисників було двоє закарпатців та один житель Харківської області. Останній займався пошуком клієнтів, інші двоє його спільників відповідали за поселення та подальшу переправу чоловіків до Словаччини. Такі послуги фігуранти оцінили в 4 500 $ з однієї людини.

Вчора, 20 квітня, оперативники поліції за силової підтримки спецпідрозділу КОРД 1затримали всіх причетних до злочинної схеми в момент, коли ті саме незаконно переправляли чергову групу з числа трьох чоловіків призовного віку поза офіційними пунктами пропуску.

Підозрюваних у незаконному переправленні через державний кордон України, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, працівники поліції затримали у порядку статті 208 КПК України. Зараз вони перебувають у ізоляторі тимчасового тримання. Трьох їхніх клієнтів доставлено у військкомат для вручення їм повісток.

Слідчі проводять досудове розслідування у рамках розпочатого кримінального провадження за ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції вказаної статті затриманим загрожує до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. У справі триває досудове розслідування.

Схожі новини

Залишити коментар