У Мукачеві вийшов новий альбом про народного художника України Івана Бровді

Нещодавно у видавництві Олександри Гаркуші за сприяння Мукачівської міської ради вийшла друком книга-альбом відомого художника і скульптора «Іван Бровді. Скульптура. Живопис», повідомили у Мукачівській міській раді.

До видання ввійшло понад 110 робіт. Постать народного художника України, члена Національної спілки художників України, лауреата обласної премії в галузі образотворчого мистецтва ім. Й.Бокшая та А.Ерделі, лауреата Мукачівської міської премії ім. О.Духновича у номінації «Образотворче мистецтво», Почесного громадянина м.Мукачева розкривають п’ять тематичних розділів «В обіймах гір», «Колесо життя», «Художник і муза», «Людина і час», «Фотолітопис».

Альбом «Іван Бровді. Скульптура. Живопис» профінансований за рахунок Програми розвитку культури і мистецтв Мукачівської міської територіальної громади. Тираж видання склав 200 примірників.

У вступній статті мистецтвознавець Людмила Біксей зазначає «Іван Васильович Бровді входить своїм мистецтвом до когорти тих митців, що прагнуть до ідеалу, досконалості, твори яких складають духовність Закарпаття. Своїм мистецтвом він служить рідній землі і народу».

Мирослав Дочинець про унікальну творчу особистість відомого митця у вступному слові до книги відмітив: «Іван Бровді – художник любові. Любить своє минуле, всі його фрагменти, любить материнську бесіду, любить родину, свій дім і сад, простий уклад життя, любить вулички Мукачева і людей на них. Тому на його картинах і люди, і тварини, і дерева, і гори, і ріки, і неживі речі якісь животворно світящі…».

Схожі новини

Залишити коментар