Сійярто викликав посла України через “образу” Угорщини

Міністерство закордонних справ Угорщини викликало посла України, заявляючи про образливі українські заяви стосовно позиції Будапешта щодо війни.

Про це заявив у середу міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише “Європейська правда“.

Сійярто заявив, що результати виборів у неділю показали підтримку позиції уряду, який виступає проти енергетичних санкцій та не допускає транзит зброї через територію Угорщини.

“Ми розуміємо, що українці мали б інший інтерес, навіть не сперечаємося з ними: інтереси українського народу та інтереси угорського народу на першому місці. Проте не можна не сказати про одне: ніхто не може дозволити собі оцінювати демократичне рішення угорського народу!”, – написав Сійярто у Facebook.

“Заяви про встановлення тоталітарних режимів, співучасть у війні та жаль з приводу волевиявлення угорського народу неприйнятні!”, – заявив він.

“Українським лідерам настав час припинити свої образи на адресу Угорщини та визнати волю угорського народу”, – додав голова МЗС Угорщини.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у своїй промові після виборів назвав українського президента серед тих, хто нібито заважав повторному обранню його партії.

Схожі новини

Залишити коментар