Росія в ООН раптом визнала свою причетність до звірств у Бучі

Постпред Росії в ООН Василь Небензя визнав причетність російських військ до звірств у Бучі, а також кілька разів називав “спецоперацію” РФ в Україні війною.

Російський дипломат, виступаючи на захист агресії Росії, раптом обмовився і сказав, що трупів у Бучі не було “до приїзду російських військ”.

“Якщо ви подивитеся уважно на те, що бачите у Бучі, на трупи. Трупи, які лежать на вулицях, яких не існувало доти, доки не ввійшли російські війська… Вийшли, вибачте”, – заявив постпред РФ.

Опонент Путіна Михайло Ходорковський, своєю чергою, назвав виступ Небензі “обмовкою за Фройдом”: “Постійна брехня пригнічує – і назовні вилазить несвідоме бажання говорити правду”.

Кислиця зазначив, що під час свого виступу Небензя також визначив агресію проти України забороненим для РФ словом “війна” замість пропагандистського штампу “спецоперація”.

Український дипломат також підловив Небензю на іншій маніпуляції – коли Небензя цитував уривками слова депутатки міської Ради Бучі Катерини Українцевої в інтерв’ю російській “Медузі”. Небензя заявив, що Українцева нібито підтвердила, що за окупантів “людей не розстрілювали”.

Кислиця дорікнув постпреду, що той процитував вигідну для нього частину цієї публікації, опустивши з неї такі слова: “Бувало так, що (російські) солдати передавали сухпайок у підвал, а потім кидали туди гранату”.

“Ви ж хотіли процитувати це інтерв’ю, чому ж ви його не цитуєте повністю. Це про вашу гуманітарну допомогу, за якою летить граната”, — констатував український дипломат.

Схожі новини

Залишити коментар