У російській армії побільшало дезертирів

Противник зазнає втрат. Особовий склад деморалізовано. Військовослужбовці РФ відмовляються воювати в Україні, повідомляють українські військові.

Противник перегруповує війська та зосереджує свої зусилля на підготовці до наступу на сході України. Мета загарбника – повний контроль за територіями Донецької та Луганської областей. Про це у ранковому зведенні повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

“Триває переміщення виведених з Полісся та Сіверщини підрозділів до нових районів оперативного призначення. Завершено передислокацію військ Центрального військового округу з території України. Певні підрозділи після завершення відновлення боєздатності буде переміщено до району населеного пункту Валуйки (місто в Бєлгородській області, – ред.) та включено до складу наступальних угруповань військ”, – йдеться у повідомленні.

Українські військові фіксують рух колон озброєння та військової техніки територією Білорусі у напрямку залізничних станцій Гомель, Єльськ та Мозир для завантаження у залізничні ешелони. Значна частина російських літаків та гелікоптерів перебазована з аеродромів Білорусі до РФ.

Росіяни зосереджують основні зусилля на підготовці до поновлення наступальних дій, а також спробі оточення угруповання Об’єднаних сил, зазначають у Генштабі.

Також повідомляється, що загарбники продовжують обстрілювати Харків, знищуючи житлові квартали та міську інфраструктуру.

Ворог намагається наступати під Слов’янськом. У напрямку Барвінкового супротивник просунувся на сім кілометрів і взяв під контроль населений пункт Бражківка.

На Донецькому та Луганському напрямках окупанти мають намір взяти під контроль райони Попасної та Рубіжного, а також встановити повний контроль над Маріуполем.

У районах населених пунктів Борівське, Новолуганське, Солодке, Мар’їнка, Золота Нива ворог обстрілює з артилерії позицій ЗСУ та цивільну інфраструктуру.

Біля Новотошковського, Нижнього, Попасної, Калинового, Степового, Рубіжного, Троїцького, Новобахмутівки, Новоселівки противник зробив невдалий наступ.

Також наголошується, що російські військові продовжують бомбардування Маріуполя.

На Південнобузькому напрямку загарбник намагається за підтримки артилерії взяти під контроль Олександрівку. У районі населених пунктів Любине, Мирне, Копані триває обстріл позицій українських військових.

“Російські війська здійснили обстріл Миколаєва забороненими Женевською конвенцією касетними боєприпасами. Під ворожий вогонь потрапили цивільні квартали та медичні установи, у тому числі – дитяча лікарня. Є загиблі та поранені, включаючи дітей”, – додали в Генштабі.

Також у зведенні зазначається, що ворог продовжує зазнавати втрат. В окупантів є проблеми з комплектуванням бойових підрозділів та підрозділів забезпечення. Особовий склад противника деморалізований, це призвело до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов російських військовослужбовців брати участь у бойових діях в Україні.

Схожі новини

Залишити коментар