Рекорд заради життя Павлика: 2 437 ужгородців об`єднались у живий замкнутий ланцюг (ВІДЕО)

Днями в мережі Фейсбук ініціювали захід, заради порятунку життя Павла Мотички із села Синевир на Міжгірщині. У хлопчика виявили спінальну м’язову атрофію. Це рідкісне нервово-м’язове захворювання, що передається у спадок. СМА зачіпає здатність повзати, ходити, рухати руками, головою, шиєю, а також дихати і ковтати. Для одужання дитині потрібен лише один укол препарату Золгенсма – найдорожчих ліків у світі. Його вартість – понад 2 мільйони євро.

Заради порятунку життя маленького закарпатця, в неділю 25 липня майже дві з половиною тисячі людей об`єднались у живий замкнутий ланцюг.

Реєстрація розпочалась о пятнадцятій годині. За планом було обєднати площу Театральну, набережну Незалежності, міст Масарика, Київську набережну та пішохідний міст. У всіх мета одна – врятувати життя.

Вже о 17 годині представник рекордів України розпочав фіксувати спеціальним приладом кількість нерозривно з’єднаних між собою людей. Кілька тисяч ужгородців взялись за руки та утворили найбільший в Україні живий ланцюг. Рекорд встановлено!

Свідоцтво про встановлення рекорду вручили Павлу Мотичці та його батькам.

На заході також продавали солодощі та ягоди. Зібрані гроші передадуть родині хлопчика.

Схожі новини

Залишити коментар