Закарпатська митниця Держмитслужби відмовила активістам у створенні Громадської ради (Фото)

1 березня громадський активіст Іван Данацко звернувся до новопризначеного начальника Закарпатської митниці Михайла Товта, з пропозицією створити Громадську раду. У зверненні І.Данацко пояснив важливість такого інституту. Пише: «… щоб забезпечити прозорість призначень на посади керівників та унеможливити корупційні схеми пропоную створити громадську раду при Закарпатській митниці». Відповідного листа громадський діяч опублікував на своїй сторінці в Фейсбук.

Через деякий час, І.Данацко опублікував ще одного листа.

Закарпатська Держмитслужба відмовила у створенні «Громадської ради» у Закарпатській області, адже така організація уже є в Києві.

Громадські активісти обурені, адже в столиці контролювати роботу місцевих керівників не можливо.

«… повідомляємо, що ротація (переміщення) керівників підрозділів митного оформлення Закарпатської митниці Держмитслужби у складі митних постів не проводилася, за винятком випадків тимчасового виконання обов’язків особою у зв’язку з відсутністю на роботі з поважних причин основного працівника. Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну митну політику від 17.11.2020 №524 було затверджено відповідний склад Громадської ради при Державній митній службі України. Ураховуючи викладене вище, створення Громадської ради при Закарпатській митниці Держслужби є недоцільним», – йдеться в повідомленні.

 

Схожі новини

Залишити коментар