Начальник Закарпатської митниці, Михайло Товт, відновлює на посади осіб, затриманих працівниками СБУ на отриманні хабарів”, – громадський діяч Іван Данацко

 

Новим начальником Закарпатської митниці,  10 лютого 2021 року, було призначено Михайла Товта.

Про нового очільника відомо, що з 2005 по 2008 роки працював у митних органах, спочатку на посаді першого заступника Львівської митниці, потім – заступник начальника Західної регіональної митниці, далі – заступник Голови Держмитслужби-начальник Західної регіональної митниці.

У вересні 2008 року призначений на посаду директора Західного казенного підприємства пробірного контролю.

З 2019 по 2020 роки – начальник митного посту «Західний» Енергетичної митниці ДФС, з січня 2019 по 9 лютого 2021 року – керував Черкаською митницею, а раніше був заступником голови Державної митної служби України.

Після призначення на нову посаду, М.Товт  зацікавив громадськість своєю минулою діяльністю.

Зокрема, громадський активіст Іван Данацко на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук висловив думку щодо новопризначеного  очільника Закарпатської митниці.

Так , І. Данацко  обурений тим, кого  новий начальник митниці призначив на посади. “Нові призначення на Закарпатській митниці: старшим зміни на КПП “Чоп” призначили митника, якого раніше СБУ затримувала на організації корупційної схеми”, – пише громадський активіст посилаючись на журналіста Віталія Глаголу.

Також відомо, що першим підвищення отримав Федір Клян.  У травні 2020 року в Івано-Франківській області СБУ викрило схему отримання хабарів працівниками митного посту ” Прикарпаття”. Тоді Ф.Клян був затриманий як організатор цієї схеми.

“…Викрито схему систематичного одержання хабарів головним інспектором митного посту “Прикарпаття” та брокером від фізичних та юридичних осіб за пришвидшення оформлення митних документів на експорт та імпорт товарів різних груп”, – йдеться у повідомленні прокуратури Івано-Франківської області.

Цікаво, які ж наступні кроки та призначення  будуть від нового  керівника Закарпатської митниці.

Схожі новини

Залишити коментар