В Ужгороді знято заборону на нічну торгівлю

У вівторок, 17 листопада, відбулася позачергова сесія Ужгородської міської ради. Депутати Ужгорода зібралися аби підтримати медиків і малий та середній бізнес. Зокрема, говорили про заборону на нічну торгівлю. Так, ужгородський підприємець, власник мереж “Зіна” та “Кефір”, Микола Жолтані, звернувся до депутатів міської ради та міського голови м. Ужгорода і пояснив свою думку щодо карантинних обмежень: “Я як власник мережі “Зіна”, “Кефір”, після заборони нічної торгівлі зобов’язаний звільнити 100 людей. Враховуючи, те що нами вжиті всі заходи безпеки, які є сьогодні обов’язковими, прошу надати можливість працювати у нормальному режимі в якому ми працюємо уже 22 роки”.

З такою проблемою зіштовнухнулося чимало підприємців. Тому було прийнято рішення дозволити закладам харчування працювати цілодобово. Про це наприкінці повідомив міський голова м. Ужгород Богдан Андріїв. Каже: ” Ця міра була тимчасова, один тиждень, коли приймалося рішення про обмеження роботи всіх торгівельних точок у нашому місті та всіх містах де діяла червона зона. Зараз це обмеження знято і заклади працюють в такому режимі, як і працювали раніше”.
Всі заходи які вчиняють правоохоронні органи, щодо перевірок роботи ресторанів, кафе, магазинів є незаконними і підприємці наголосили, що не залишать це і будуть боротися зі свавіллям правоохоронних структур.

Говорили і про «спрощенців» 1-ї та 2-ї груп від сплати єдиного податку й інших платежів до місцевого бюджету. До кінця карантину відновили дію рішення міськради про звільнення від сплати за комунальне майно для літніх терас кафе та ресторанів.

Насамкінець прийняли звернення до Кабінету Міністрів України, щоб розглянули можливість звільнити цю категорію підприємців від сплати єдиного соціального внеску – як за себе, так і за найманих працівників, а також продовжили дію постанови Кабміну про призначення та виплати допомоги на дітей фізичним особам – підприємцям 1-ї та 2-ї груп платників єдиного податку.

 

Схожі новини

Залишити коментар