Міжнародний конкурс “Вікі любить Землю” визначився з найкращим фото Закарпаття

В українській частині міжнародного фотоконкурсу “Вікі любить Землю” обрали найкраще фото серед зроблених на територіях природно-заповідних об’єктів Закарпатської області. Найвищий бал журі отримало фото грозового ранку в Мармаросах, зроблене на території Карпатського біосферного заповідника. Автором фото є Мар’ян Винницький, який вперше взяв участь у конкурсі. Про це повідомили у пресслужбі ГО “Вікімедіа Україна”.

“Наша група піднімалась на гору зустрічати сонце. Я планував познімати рододендрони в ранковому світлі. З заходу насувалась гроза. Краєвид мінявся з неймовірною швидкістю. Темні хмари насувались із-за спини, легкі промені сонця освітлювали гори. За мить почалась злива, били громовиці, пішов град. І все це в променях сонця. Важко передати гру світла, що була навколо. Обрав саме це фото, бо подумав, що серед багатьох красивих знімків цей буде особливим. Адже не завжди можна застати такий збіг природних явищ”, — прокоментував своє переможне фото Мар’ян.

“Вікі любить Землю” (Wiki Loves Earth) — міжнародний фотоконкурс, присвячений пам’яткам природи. Мета конкурсу — створити якомога повніший банк фотографій об’єктів природно-заповідного фонду для ілюстрування Вікіпедії та інших проєктів фонду Вікімедіа, а також привернути увагу до стану довкілля. У 2020 році конкурсанти завантажили близько 90 тисяч вільних зображень, зроблених у національних природних парках, заказниках, заповідниках, ботанічних садах тощо. Журі конкурсу вже визначило серед них по одній найкращій фотографії для кожного із 27 регіонів України.

Схожі новини

Залишити коментар