На Закарпатті правоохоронці перевіряють “важких” дітей

У ці дні поліцейські Закарпаття, в тому числі працівники ювенальної превенції, проводять профілактичні заходи з метою забезпечення безпеки дітей, недопущення скоєння ними та проти них злочинів.

Зокрема, під час рейдів у населених пунктах правоохоронці документують факти перебування дітей віком до 14 років без супроводу дорослих у громадських місцях, парках, скверах і на дитячих майданчиках. Нагадаємо, в умовах карантину це вважається адміністративним порушенням і передбачає адмінвідповідальність дорослих.

Окрема увага поліцією приділяється недопущенню фактів продажу неповнолітнім у закладах торгівлі алкогольних та тютюнових виробів. У разі виявлення таких правопорушень, інформація про торговий заклад, його власника й продавців, надаватиметься в Державну фіскальну службу з метою накладення штрафних санкцій.

Упродовж трьох днів поліція здійснила перевірку близько двохсот закладів торгівлі області, близько 250 громадських місць, 135 дитячих майданчиків тощо. Задокументовано два факти незаконного продажу алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім. Винних у правопорушенні посадових осіб буде притягнено до адмінвідповідальності.
Загалом правоохоронці склали 157 адмінпротоколів. Із них 28 – за неналежне виховання батьками своїх дітей, 40 – за куріння в громадських місцях.

Подібні профілактичні відпрацювання проводитимуться й надалі в усіх регіонах краю.

Схожі новини

Залишити коментар