Лікарня Мукачева уклала договори з НСЗУ на 92 мільйони

КНП “Мукачівська центральна районна лікарня”

– одна з перших підготувалась до впровадження Програми медичних гарантій, – про це повідомляє Національна служба здоров’я України. Місцева влада забезпечила заклад комп’ютерами, медичною інформаційною системою, необхідним обладнанням відповідно до вимог НСЗУ. Для цього було виділено 14 млн грн. Завдяки цьому Мукачівська ЦРЛ вчасно автономізувалась, комп’ютеризовалась, отримала необхідні ліцензії та уклала з НСЗУ договори на надання 17 видів медичних послуг на суму понад 92,6 млн грн.

В.о директора КНП «Мукачівська ЦРЛ» Євген Мешко каже, що у лікарні почали опановувати електронні інструменти ще з 2016 року. «Вже тоді впровадили обмін та облік медичною інформацією, попередній електронний запис пацієнтів, контроль надання медичної допомоги лікарями, а також спростили звітність. Закупили сучасне медичне та лабораторне обладнання. Розвиток медицини є пріоритетним напрямком нашої громади не на словах, а на ділі.

Для нас важливими є доступність та якість лікувального процесу. Ми забезпечуємо своїх пацієнтів ліками та витратними матеріалами на усіх етапах лікування.

Ми уклали договори за сімнадцятьма пакетами. Зокрема, на реабілітацію та паліатив – на ці послуги є дуже високий попит. На пріоритетні послуги, як то медична допомога при пологах, при гострому мозковому інсульті, рання діагностика онкозахворювань. Також підписали контракт на медичну допомогу, яка надається мобільними бригадами на тестування пацієнтів з COVID.

Щодо тарифів – вони обгрунтовані. У межах Програми медгарантій ми отримали грошей на минулорічному рівні. Однак, тепер маємо змогу заробити більше завдяки пріоритезації послуг та новому механізму фінансування “гроші йдуть за пацієнтами”.

Наша лікарня дуже популярна серед мешканців регіону. Очікуємо, що до нас будуть їхати звідусіль обстежуватися, лікуватися, оперуватися та народжувати дітей. Закликаю очільників медичної галузі у жодному разі не зупиняти реформи. Досить жити минулим”.

Схожі новини

Залишити коментар