В області катастрофічно зросла кількість лісових пожеж

Із початку цього року в краї сталося майже на чверть менше пожеж у порівнянні з аналогічним періодом 2019-го

Станом на перше травня закарпатські рятувальники ліквідували 1181 пожежу, тоді як минулоріч ця цифра становила 1550 загорань.

Зменшилася й кількість пожеж сухої рослинності та сміття: 763 випадки у 2020-му проти 1095 у 2019-му. Але, на жаль, при цьому значно почастішали загорання в лісових масивах. Якщо минулого року на початок травня було зафіксовано 24 такі пожежі, то цьогоріч – аж 56! Це більше ніж удвічі!

Рятувальники у взаємодії із Закарпатським обласним управлінням лісового та мисливського господарства щоденно здійснюють моніторинг виникнення пожеж на території лісових масивів, обмінюються інформацією про факти загорань та їхні наслідки, а також залучені до гасіння сили та засоби. Крім цього, фахівці оперативно-рятувальної служби консультують лісофондоутримувачів щодо мобілізаційно-оперативних планів для ліквідації лісових пожеж.

Звісно, не припиняється й інформаційно-роз’яснювальна робота, щоправда тепер лише через ЗМІ, яку рятувальники проводять із населенням. Адже саме мешканці краю здебільшого є винуватцями пожеж у лісових масивах: або через спалювання сухостою, або внаслідок недотримання правил безпеки під час пікніків. Надзвичайники докладають всіх зусиль, аби люди перестали розпалювати вогнища аби-де й залишати їх без нагляду, кидати недопалки й сірники на лісову підстилку, палити суху траву поблизу лісових масивів тощо.

Слід пам’ятати, що кожен із нас є відповідальним за майбутнє закарпатських лісів!

У ДСНС України у Закарпатській област

Схожі новини

Залишити коментар