Проблема Рахівщини: часте загорання сажі в димоходах будинків

На Рахівщині періодично виникають загоряння сажі в димоходах будинків місцевих мешканців

Зима вже скінчилась, а на території Рахівського району продовжують виникати загоряння сажі в димоходах будинків місцевих мешканці. Нерідко, такі незначні на перший погляд загорання, можуть спровокувати пожежу в будинку.

Так, з початку року на диспетчерський пункт зв’язку пожежного підрозділу 18 разів надходили повідомлення про загоряння сажі. Останній такий виклик вогнеборці отримали зовсім нещодавно – 4 травня. Горіло в районному центрі.

Щоб максимально зменшити ризик виникнення пожежі, до початку, а також після опалювального сезону необхідно ретельно перевірити:

– чи відповідають печі, інші опалювальні прилади та їх облаштування правилам пожежної безпеки;

– чи заштукатурені та побілені на горищах усі труби та стіни, в яких проходять димові канали, це дозволить побачити тріщини та пошкодження, які можуть з’являтись у процесі експлуатації. Ні в якому разі не можна обклювати труби та інші конструкції димоходу шпалерами;

– перевіряти димар – комин господарям слід не рідше двох разів на рік. Саму чистку пічної або камінної труби можна робити, звичайно, рідше – все залежить від швидкості заростання димоходу сажею та іншими продуктами неповного згоряння палива.

Рахівський районний відділ ДСНС Закарпаття закликає дотримуватись цих простих правил і тоді ви та ваші сусіди будуть спати спокійно.

Схожі новини

Залишити коментар