На КПП “Ужгород” спеціально навчена собака знайшла зброю

Протягом двох останніх днів прикордонники Чопського загону виявили три випадки незаконного переміщення у транспортних засобах зброї та складових до неї.

Так, у неділю, 8 березня, оглядаючи у пункті пропуску «Ужгород» легковий автомобіль «Volkswagen Tiguan», прикордонники знайшли під сидінням водія пристрій для відстрілу гумових куль «ПМР» та магазин з 6 набоями до нього. За кермом легковика української реєстрації до Словаччини прямувала 35-річна закарпатка.

Того ж дня у пункті пропуску «Тиса» припинено спробу незаконного ввезення на територію України складових до зброї. У багажному відсіку мікроавтобуса «Mercedes» прикордонники спільно з митниками виявили приціл «Steiner», лазерний дальномір «Laser Rangefinder» марки «Vortex», кріплення до прицілу «Tier-One Blaser TacRings»  та ствол до гладкоствольної зброї не визначеної марки .

Також учора ввечері пункті пропуску «Ужгород» у легковому автомобілі «Skoda»» чеської реєстрації прикордонний наряд знайшов газовий пістолет «R BLANK» і 13 набоїв до нього. Їх під час поглибленого огляду автівки у відділенні для речей винюхав службовий собака, навчений на пошук зброї.  За кермом транспортного засобу перебував 41-річний громадянин Чехії.

У всіх трьох випадках на місце події прикордонники викликали співробітників Нацполіції. Зброю та боєприпаси до неї для подальшої експертизи передано слідчо-оперативним групам, складові до зброї протоколом вилучили працівники митниці. Також за кожним випадком до Ужгородського районного відділу ГУНП направили повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст.263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», повідомляє пресслужба Чопського прикордонного загону

Схожі новини

Залишити коментар