На Закарпатській митниці зупинили контрабанду пива

Напередодні, 6 березня 2020 року, на митному посту «Ужгород» Закарпатської митниці Держмитслужби припинено ввезення 384 літрів пива без сплати митних платежів та без письмового декларування.

Пиво незаконно ввозив на митну територію України водій рейсового автобусу «Кошице – Мукачево». Формою проходження митного контролю громадянин обрав «червоний коридор», в митній декларації вказав свої паспортні дані та наявність багажу з особистими речами.

 При усному опитуванні водій підтвердив відомості, вказані ним у митній декларації та заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено чи обмежено.

В ході митного контролю транспортного засобу та речей громадянина України, окрім задекларованих місць з особистими речами митники виявили не вказаний в митній декларації та не заявлений при усному опитуванні товар, а саме: 384 літри чеського пива.

Пиво знаходилось в багажному відсіку автобуса серед особистих речей водія.

Дії громадянина мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, пиво вилучено.

Нагадуємо, що громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового деклаування на одну особу 5 літрів пива.

Закарпатська митниця Держмитслужби

Схожі новини

Залишити коментар