За систематичним збутом наркотиків в Ужгороді стоять сателіти бандита Данила (ФАКТАЖ)

В Ужгороді днями поліція викрила угруповання неповнолітніх хлопців, які протягом тривалого часу розписували стіни та фасади будівель рекламними посиланнями на Телеграм-канал, де можна вільно придбати наркотики. Дана спецоперація тривала доволі таки довго, а підсумок, який закарпатці побачили на фініші, здивував усіх, адже до складу ОЗУ увійшли неповнолітні, віком від 15 до 17 років.

Проте, далі ще цікавіше. У злочині підозрюють осіб з оточення, наближеного до одіозного бандита Михайла Данила, який тепер утримується під вартою у столичному СІЗО, за скоєння замаху на начальника Управління захисту економіки Закарпаття Андрія Іванківа, а раніше за численні розбої, вимагання та погрози вбивством, перебував на так званій «червоній» міліцейській зоні.

Затриманий за організацію наркографіті Олександр Гаджибеков – спортсмен Федерації боксу Закарпатської області, якою керує екс-міліціонер, барига і бандит Данило.

 

Останній же діяв обережно, напряму з підлітками він не контактував. Справу здійснення впливу на групи людей, які розповсюджували наркотики та психотропи на території міста, Данило доручив Олександрові Чубарєву, який є тренером та суддею поєдинків від Федерації боксу Закарпатської області, а за сумісництвом був поставлений Данилом як «смотрящий» за системою наркотрафіку в області.

Данило ж, через тісний зв’язок з екскерівником поліції Закарпаття Романом Стефанишиним, здійснював вплив на наркоторговців. Ексначальник поліції, використовуючи службове становище, наказував підлеглим контактувати зі злочинцями.

За вказівкою керівника, поліцейські мали налагоджувати зв’язок між наркобаригами та Данилом з метою підпорядкування торговців останньому. На тих, хто відмовлявся чекала неприємна участь, адже їм загрожувала кримінальна відповідальність за сфальсифікованими провадженнями. У підсумку – неугодні відправлялися за решітку, а на їх місце Данило призначав нових, молодих бійців, які попередньо проходили ретельну підготовку у залах Федерації боксу – а саме у приміщенні спорткомплексу на вулиці Капушанській, 42 та спортзалі «Тайфун», що належить депутату-хабарнику Михайлові Чурилові, який винен кругленьку суму грошей чине кожному ужгородцю.

Після звільнення очільника поліції області з лав МВС, причиною якого стали у тому числі і співпраця, підтримка та сприяння розвитку банди Данила в місті Ужгороді, процес встановлення контролю над місцевими баригами зазнав фіаско. Не виключено, що і затримання групи рекламних наркоагентів стало можливим саме через руйнацію злочинної системи.

Відтак, ясно, що в Ужгороді тривалий час діяла злочинна група, якою керував міліціонер-перевертень Данило і покривав Роман Стефанишин. Щойно у поліції краю змінилося керівництво, злочинців було викрито і тепер новому очільнику ГУНП варто неабияк придивитися до людей, які керують відділками на місцях. Багатьох поплічників з числа керівників відділків уже звільнено, інші ж – проходять ретельну перевірку на причетність до функціонування угруповання, налагодження та розповсюдження наркотрафіків не тільки по місту та області, але й далеко за його межі.

Сьогодні ж є сподівання, що злочинним планам бандитів покладуть край, адже позиція діючого керівництва поліції станом на тепер принципова та одностайна. Сподіваємося, що завдяки цьому, всі причетні до злочинного угруповання понесуть законне покарання.

Схожі новини

Залишити коментар