Закарпатське село стало українською “столицею паприки” (ВІДЕО)

Вирощують солодкий та гіркий перець у Великій Доброні майже в кожному дворогосподарстві, тому це село називають українською столицею паприки.

Зазвичай саме в серпні тут достигає перець. А цю сільськогосподарську культуру тут вирощують майже в кожному дворогосподарстві. Місцеві кажуть, для них це і традиція, і звичайно спосіб заробітку. Побачити дивні грона з перцю можна чи не в кожному дворі.

Продають селяни зазвичай не свіжий перець, хоч і на нього є попит, а саме паприку – спецію, без якої вони вже не уявляють жодну страву. Щоб отримати мішок паприки, потрібно перемолоти майже 100 кг свіжого перцю. Оптова ціна за кілограм – 100 грн. Цю спецію купляють і везуть далеко за межі Закарпаття.

Хоч в селі вирощують і багато інших культур, до перцю тут ставляться по-особливому. Зараз «Доброньська паприка» відома не тільки в Україні, а навіть за кордоном, а все завдяки працьовитості місцевих, які свято бережуть свої традиції.

Схожі новини

Залишити коментар