Міноборони співфінансуватиме будівництво аеродрому в Мукачеві

Міністерство інфраструктури України спільно з військовими ініціюють внесення змін до Державної програми розвитку аеропортів до 2023 року і вже з 2020 року планують почати проектування і будівництво аеродромного комплексу “Мукачево”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Результати по співфінансування очікуємо від Міністерства оборони України, так як злітно-посадкова смуга буде подвійного призначення. Хочу відзначити готовність Мукачівської ОТГ залучити інвестора, і в рамках державно-приватного партнерства будувати новий пасажирський термінал”, – написав на своїй сторінці в Facebook заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Заступник міністра інфраструктури підкреслив, що крім прийняття заходів по врегулюванню роботи аеропорту “Ужгород”, необхідно впроваджувати альтернативні варіанти і розвивати внутрішнє авіасполучення в державі, шляхом розвитку регіональних аеропортів.

Як повідомлялося, раніше в Мінінфраструктури заявили, що вважають відкриття аеропорту “Ужгород” тимчасовим рішенням і планують будувати новий аеропорт в Закарпатті.

Міжнародний аеропорт “Ужгород” – невеликий міжнародний аеропорт, розташований на околиці обласного центру Закарпатської області. Має один термінал і одну злітно-посадкову смугу довжиною 2038 м і шириною 40 м. Специфікою аеропорту є те, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини, оскільки українсько-словацький державний кордон проходить на відстані 100 м від торця злітно-посадкової смуги.

З червня 2016 до березня 2019 року аеропорт “Ужгород” не приймав регулярні рейси.

Схожі новини

Залишити коментар