Апеляція забудовників території біля драмтеатру

28 серпня, о 10.00, у приміщенні Закарпатського апеляційного суду відбувся розгляд скарг забудовників на ухвалу Ужгородського міськрайонного суду про накладення арешту на три земельні ділянки перед облмуздрамтеатром в місті Ужгород.

Суддя Георгій Гошовський заявив самовідвід через участь у апеляційному розгляді справи щодо цих ділянок за одним із клопотань органу досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні. У підсумку, апеляційні скарги забудовників І. Тегзи і В. Юрси відправили на автоматизований розподіл справ, після чого було призначено новий склад колегії і буде продовжено розгляд справи.

Прокуратура Закарпатської області принципово і категорично просить суд відмовити забудовникам в задоволені апеляційної скарги та залишити в силі накладений арешт у вигляді заборони на відчуження, заборони на користування, у тому числі забудову площі та вирубку дерев.

Завдяки тиску Ужгородської громади, міська рада продовжує відстоювати думку більшості ужгородців, що біля обласного закарпатського музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв територія має залишатися вільним від забудови громадським простором.
Саме тому міський голова Богдан Андріїв підписав заяви до поліції про залучення Ужгородської міської ради, як потерпілої сторони у кримінальному провадженні та про накладення арешту на три земельні ділянки у провулку Мостовому обласного центру Закарпаття.

11 лютого ужгородський суддя Олег Придачук, заслухавши слідчих ГУ НП в Закарпатській області, Ужгородської міської ради, забудовників, прийняв рішення накласти арешт у вигляді заборони на відчуження та заборони на користування, у тому числі забудову площі та вирубку дерев, щодо трьох земельних ділянок у провулку Мостовому перед драмтеатром (неподалік площі Петефі та пішохідного мосту).

Влітку 2016 року забудовники вже знищили багаторічні сріблясті ялинки на цій площі в центрі Ужгорода.
Влада Ужгорода, аби запобігти забудові ділянок, надіслала їх власникам листи з пропозицією їх викупу.

Петицію про повернення фонтану позаду драмтеатру у власність громади підписало понад 450 ужгородців при 250 необхідних.

Схожі новини

Залишити коментар