Через негоду на Закарпатті знесло міст

Внаслідок різкого підняття води у верхів’ях р.Латориця паводкова хвиля обвалила бетонний міст у високогірному с.Котельниця Воловецького району.


– Цей міст уже був пошкоджений під час паводка в грудні 2017 року, – повідомляє в.о.голови ОДА Ярослав Галас. – На протилежному березі села знаходиться 64 житлові будинки, в яких мешкає близько 250 чоловік. Об’їзду немає, люди зараз фактично позбавлені автомобільного сполучення, хоч і можуть переходити з берега на берег по кладці.

Міст збудований на початку 80-тих років і знаходиться на балансі Облавтодору. Після попереднього пошкодження будівництво нового мосту включили в перелік об’єктів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Уже зроблена проектно-кошторисна документація, оголошений і проведений тендер на будівництво, є переможець.

На цей рік для будівництва мосту в ДФРР закладені 5 мільйонів гривень плюс 500 тисяч гривень співфінансування з обласного бюджету. Однак кошти хоч і закладені в державному бюджеті, поки що не виділені, і коли будуть виділені – невідомо.

Для можливості організації тимчасової переправи в Котельницю направлені автодорожні служби.

Джерело

Схожі новини

Залишити коментар