В УЖНУ провели День відкритих дверей

Сьогодні, 13 травня, в Ужгородському національному університеті відбувся День відкритих дверей, на який завітали випускники, вчителі та керівники закладів середньої освіти Мукачева

У програмі заходу – зустріч з керівництвом УжНУ, презентація університету, відвідання музеїв,  ознайомлення з факультетами та структурними підрозділами.

«Ми вже три роки поспіль проводимо подібні зустрічі для випускників ужгородських шкіл, а цього року –  вперше для випускників навчальних закладів з Мукачева. До нас приїхало більше 250 випускників, вчителі, директори шкіл. Мета – ознайомити нашу молодь з можливостями Ужгородського національного університету. Вони подивляться, як виглядає наш виш, хто в ньому викладає, які є факультети. Крім цього, випускники дізнаються більше  про   можливості для дозвілля, які насправді є дуже широкими», – розповів про подію ректор УжНУ Володимир Смоланка.

Розпочався День відкритих дверей зустріччю керівництва університету з директорами закладів середньої освіти Мукачева. На зустрічі були присутні ректор УжНУ Володимир Смоланка, перший проректор Олександр Сливка, проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король, начальник управління освіти Мукачівського міськвиконкому Катерина Кришінець–Андялошій.

В ході розмови обговорили проблемні питання в розвитку середньої та вищої освіти, особливості вступної кампанії та профорієнтаційної роботи. Ректор Володимир Смоланка ознайомив присутніх з перспективами розвитку  університету, наголосив, що за останні роки УжНУ впевнено займає вищі позиції у міжнародних рейтингах вишів.

На загальній зустрічі з випускниками шкіл Володимир Смоланка розповів про можливості, які надає вступ до УжНУ, зокрема й у плані стажування та семестрового навчання закордоном,  організації якісного студентського дозвілля та можливостей ефективного працевлаштування, які  мають студенти УжНУ. Також ректор вручив запрошення на навчання до Ужгородського національного університету кращим школярам Мукачева.

Проректор Ігор Король познайомив випускників з структурою університету, факультетами та спеціальностями, на які поступатимуть абітурієнти у 2019 році. Також він розповів про організацію студентського дозвілля в УжНУ, діяльність міжнародних освітніх програм,  діяльність підготовчих курсів університету.

Після зустрічі в ректораті випускники відвідали «Дні відкритих дверей» окремих факультетів  та українсько-угорського інституту УжНУ, повідомляє офіційний сайт вишу.

Джерело

Схожі новини

Залишити коментар