Рятувальники звертаються до закарпатців не палити суху траву

Попри численні застороги й попередження громадяни й далі продовжують свідомо нищити природу і не тільки, підносячи сірник до сухостою.

На жаль, більшість з них і не хоче замислюватися, що пожежі сухої трави та сміття на відкритих територіях – неабияка проблема не лише  для екології довкілля, а й рятувальників Закарпаття. Приміром, один бойовий виїзд на подію обходиться державі в більше ніж 60 тисяч гривень. Вражає, коли  підрахувати суми, інформує служба ДСНС України в області.

Так, упродовж двох діб (10-11 березня) в регіоні зафіксовано 12  пожеж, з яких 11 – це загорання сухостою та сміття на відкритих територіях, які знищили майже 11 га сухої рослинності та завдали шкоди родючості грунтів та завдали шкоди екосистемам.

Шановні “любителі чистоти”, перед тим, як починати “вогняне прибирання” приватного обійстя чи підприємства, варто ще раз подумати про можливі негативні наслідки, і якщо виникають найменші сумніви щодо безпеки, то краще багаття не розкладати, тоді ні здоров’я, ні кишеня не постраждають…

Схожі новини

Залишити коментар