Клімкін розповів про “червону лінію” з Будапештом

Наразі, за словами міністра МЗС України Павла Клімкіна, перевіряються механізми фінансування угорської діяльності на Закарпатті. Мова йде про фінансову допомогу.

Саме про це сьогодні розповів Сніданку 1+1 міністр Павло Клімкін коментуючи відповідь свого угорського колеги Петера Сійярто на оприлюднене відео роздачі паспортів у консульстві на Закарпатті.

Наслідки будуть дуже прості: ми з угорцями сядемо знову. Будемо говорити про те, як подовжується перехідний період для Закону про освіту. Це для них важливо. Ми будемо говорити про те, як здійснюється фінансування угорської діяльності. 22 тисячі українських громадян угорського походження отримали минулого року допомогу. Там (на Закарпатті – Ред.) їх загалом 100-110 тисяч. Це означає, що кожна п’ята родина отримує цю допомогу. Яким чином, в яких грошах, через які механізми? Якраз зараз перевіряємо, – сказав Клімкін.

Міністр додав, що тем для обговорення достатньо, але роздача паспортів це “червона лінія” у відносинах з Угорцями.

Теми розмови з угорцями у нас є. Але в принципі, хочете називайте це “червоною лінією”: вони (угорці) не будуть роздавати громадянство просто так і не будуть маніпулювати нашими громадянами, – зазначив міністр.

Нагадаємо, саме посольство Угорщини не коментує інформацію про видачу паспортів на Закарпатті. Згідно відповіді яку надав Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень вони не дають ніяку інформацію стосовно громадянства Угорщини.

Посилаючись на Ваш запит…Інформуємо Вас, що ми не можемо надати жодної інформації з питань, що стосуються громадянства Угорщини, – йдеться у відповіді на запит.

Схожі новини

Залишити коментар