Порошенко заборонив використання вітчизняного міномету

Президент дав завдання міністру оборони Степану Полтораку та начальнику Генштабу Віктору Муженку терміново розібратися в причинах цієї трагедії і вжити вичерпних заходів, для запобігання подібного в майбутньому, таку заяву зробив очільник держави під час відвідин “Заводу 410 цивільної авіації” у Києві.

Даю доручення на навчаннях до завершення розслідування зазначені міномети не застосовувати. Наприкінці наступного тижня доповісти перші результати розслідування“, – наголосив Петро Порошенко.

Сьогодні о 6.00 ранку надійшла трагічна звістка про загибель трьох українських військових на Рівненському полігоні. Доручив міністру Оборони доповісти мені перші результати розслідувань. Маємо не допустити цього знову! Це – та висока ціна, яку Україна платить під час війни“, -написав президент.

Як повідомляв Mukachevo.net, сьогодні, 6 липня, під час військових навчань на Рівненському полігоні вибухнув міномет “Молот”, через що, за попередньою інформацією загинули 3 військових, ще 9 отримали поранення.

Міноборони називає основною версією вибуху міномета порушення заходів безпеки.

Крім цього, начальник прес-центру командування Сухопутних військ ЗСУ Іван Ареф’єв спростовує інформацію оприлюднену Геннадієм Москалем про 4 загиблих.

“На даний час троє загиблих. Серед поранених троє важких. Їх зараз з госпіталю рівненського доправляють гелікоптерами до львівського шпиталю. Вони тяжкі, за їх життя борються медики”, – сказав він.

Схожі новини

Залишити коментар